HTML

Tiszta szoftver, rendes ház

Szabad világ, szabad gondoltak, szabad szoftverek, nyílt szabványok

Friss topikok

Linkblog

A Firefox OS bemutatója

A Firefox OS bemutatója, rendszerismertetés, fejlesztői eszközök, alapismeretek, hackelés. A legfontosabb információk, hogy belevághass a saját Firefox OS-re készült webapp fejlesztésébe. A Firefox OS a világméretű Mozilla közösség új operációs rendszere, amelyet mobiltelefonokhoz fejleszt a közösség.

Címkék: mobil telefon HTML5 Bemutató Firefox Programozás Fejlesztés JavaScript Firefox OS CSS3 Hackelés

Szólj hozzá!

Előadás - Mozilla: a mi hősünk Te vagy!

A világméretű Mozilla közösség bemutatása. Innováció, nyílt forráskód, nyílt szabványok alkalmazása mindenki számára elérhető szabad szoftverek. Mozilla Firefox, Thunderbird, Lightning, SeaMonkey, Bugzilla, Firefox OS, Firefox for Android és más szabad szoftverek. WebMaker, WebFWD, Popcorn Maker, Open Badges, Persona projektek. Közreműködési lehetőségek a Mozilla projektekben. Mindenkit segítő kézre szükség van! Jelnetkezz önkéntesnek!

Címkék: közösség internet böngésző szabadszoftver Mozilla Firefox Lightning Firefox OS Thunderbird Bugzilla Open Badges WebMaker Persona Firefox for Android

Szólj hozzá!

A fejlesztői partnerprogram célja, a hazai webalkalmazás-fejlesztés támogatása, így az éppen futó alkalmazásfejlesztői verseny résztvevőinek segítése is.

 

A Magyar Mozilla Közösség a Firefox OS fejlesztők támogatására partnerprogramot indít. A program keretében lehetőséged van meghatározott időre hozzájutni, egy Firefox OS fejlesztői telefonhoz. Ehhez nincs más dolgod mint készíteni egy alkalmazást, publikálni azt valamilyen git alapú repository-ban és jelentkezni a partnerprogramba.

Részvétel a fejlesztői programban

A programokat két lépésben kell elkészíteni.

Az ingyenes, de kötelező regisztrációt követően egy darab Firefox OS szimulátorban futó alkalmazást kell leadni. Elbírálás után, az első 30 fejlesztő hozzájuthat egy készülékhez, hogy azon fejlesszen tovább. A telefont 1-2 hét után vissza kell juttatni, hogy más fejlesztő is kipróbálhassa.

Követelmények

Az alkalmazásnak a következő követelményeknek kell eleget tenniük:

  • egy nyilvános repository-ban kell legyen publikálva (pl.: github, bitbucket),

  • magyar nyelvet kötelező támogatnia,

  • a benyújtott alkalmazásnak Firefox OS szimulátorban futtathatónak kell lennie,

  • alkalmazás típusa hosted vagy packaged app lehet.

Jelentkezés

Jelentkezni a következő címen lévő űrlap kitöltésével lehet:

https://docs.google.com/forms/d/1TFSIKKCcn2fBxDgfuIdZX9rYtNPFV3h9vPFz0FVUAxA/viewform

A jelentkezések elbírálása folyamatos a partnerprogram felfüggesztéséig.

Szólj hozzá!

Alkalmazásfejlesztői versenyt hirdet Magyarországon a Telenor együttműködésben a Mozillával. A verseny célja, hogy minél több hazai tartalmat kínáló, innovatív, hasznos alkalmazás jelenjen meg a Mozilla és a globális közösség által fejlesztett mobiltelefonos platformra, a Firefox OS-re.

A nyár végéig dolgozhatnak a fejlesztők Firefox OS-hez készülő alkalmazásaikon a fejlesztők a Mozilla és a Telenor által meghirdetett versenyen. A pályaműveknek 2013. szeptember 8-án 24:00 időpontig kell beérkezniük a Firefox Marketre feltöltött alkalmazás linkjének megadásával.

A verseny célja, hogy minél több hazai tartalmat kínáló, innovatív, hasznos alkalmazás jelenjen meg a Mozilla és a globális közösség által fejlesztett mobiltelefonos platformra, a Firefox OS-re.

Pályázni lehet a Firefox OS mobil operációs rendszerű készülékre telepíthető és azokon futtatható alkalmazással, amely feltöltésre került és a Mozilla jóváhagyásával megjelent a Firefox Marketplace-en. A versenyre a következő kategóriákban várják a pályaműveket:

  • közösség (Social)

  • játékok (Games)

  • média (Media)

  • utazás/közlekedés (Travel/Transport)

  • egyéb (Other)

A pályázók közül a fenti kategóriákban kerülnek ki a nyertesek. Minden kategóriában egy győztest hirdetnek. A kategóriánkénti fődíj 250 ezer forint, illetve megjelenési lehetőség a Firefox Marketplace Telenor válogatásában. A nyertesek mellett azok az alkalmazások is lehetőséget kaphatnak a Firefox Marketplace Telenor válogatásában való megjelenésre, amelyeket a zsűri arra érdemesnek talál.

A pályázati appok benyújtásának határideje: 2013. szeptember 8. 24:00. Eredményhirdetés a következő Okostelefon Akadémián.

Amit még fontos tudni: a pályázaton való részvétel feltétele a Firefox Marketplace-en jóváhagyott alkalmazás linkjének csatolása. A Firefox Marketplace alkalmazás – jóváhagyási vállalása – maximum 18 munkanap!

A következő linkeken olvasható a verseny hirdetménye és a teljes pályázati kiírás. A fejlesztés megkezdéséhez hasznos információk a Firefox OS kisokosban

1 komment

süti beállítások módosítása