HTML

Tiszta szoftver, rendes ház

Szabad világ, szabad gondoltak, szabad szoftverek, nyílt szabványok

Friss topikok

Linkblog

A parlamenti előadások során kiderült, hogy az Oracle számára fontos az Oracle Open Office (a StarOffice utódja), mert jól beleillik az Oracle teljes megoldást kínáló terveibe - alkalmazási szinten - és hogy ehhez a termékhez és az OpenOffice.org-hoz kereskedelmi szintű támogatást is nyújtani kívánnak, mint ahogy azt a Sun is tette egykoron. Készül ugyanakkor egy Oracle Open Office Server termék is, és nem hagyják abba a Microsoft Office-hoz szánt ODF Plug-In fejlesztését sem. Michael Bemmer ismertette az Oracle álláspontját, de túl sok konkrétum azért - mint azt sejteni lehetett - nem derült ki.

A jelenleg regnáló kormány részéről dr. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az újonnan alakult kormány számára fontos a nyílt szabványok és a nyílt forráskódú megoldások használata, mert az Európai Unió is ezek irányába mozdult el az utóbbi években. A kormány szívesen alkalmazná a közösség által felhalmozott tudást és a szabad szoftvereket. Konkrét lépések ezzel kapcsolatban nem hanzottak el, de talán az ilyen hozzáállás biztató lehet a jövőre nézve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr602264110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása